• Verf mengservice
  • Super groot assortiment
  • A kwaliteit tegen scherpe prijzen
  • Échte winkel in Oldebroek

Schildersadvies Muurverven

Goed Schildersadvies Muurverven

Voor u gaat verven is het natuurlijk van belang dat u precies weet waar u op moet letten. Daarom bieden wij u dit Schildersadvies Muurverven. Zo kunt u straks als een professional aan de slag met uw muren.

Welke kwasten?

Goed schildersadvies muurverven begint bij het juiste materiaal. Daarom zullen wij u hier vertellen welk materiaal geschikt is voor welke klus. Gebruik altijd kwasten met een hoge kwaliteit. Ook hier geldt: goed gereedschap is het halve werk. Kwasten met hoge kwaliteit laten over het algemeen minder haren los. Dit zorgt er voor dat het schilderwerk er strakker uit komt te zien. Wilt u er zeker van zijn dat de losse haren van uw kwast zijn? Haal hem dan een paar keer langs een schuurpapiertje. Zo zorgt u er voor dat de meeste losse haren voor het schilderen al van de kwast zijn.

Welke rollers?

Het type verfroller is afhankelijk van de soort muurverf en de ondergrond. Grove structuur op de wand vereist bijvoorbeeld een andere roller dan een gladde muur. Let bij het uitzoeken van de rollers dus goed op welke verf u gaat gebruiken.

Over het algemeen zit u voor muurverf goed met een vachtroller. Deze verdeelt de verf goed, wat resulteert in een mooie laag verf. Voor lakverf kunt u beter schuimrollertjes gebruiken. Gebruik in geen geval de ouderwetse witte pluisrollers voor uw muurverf (te weinig dekkracht).

Nooit de randen eerst schilderen?

Zorg ervoor dat u altijd nat in nat schildert aangezien u anders zogenaamde baanvorming krijgt. Begin bij de randen en muren met een kwast. Stap vervolgens over op de verfroller. Zo voorkomt u dat er banen ontstaan in het verfwerk.

Wilt u ook meer weten over schilderadvies lakverven?

Eerst voorstrijken?

In geval van sterk zuigende en of poederende ondergronden eerst de muren minimaal 1x behandelen met van schildt primafix voorstrijk en/of muurprimer. Hiermee voorkomt u baanvorming en vermindert u het verbruik van de muurverf.

Let op, indien u voorstrijk op gladde muren gebruikt dan dient u druipen te voorkomen aangezien dit sporen in uw gladde stuclaag veroorzaakt (aanbrengen met blokkwast).


 

Voor muurverven leveren wij het complete assortiment Van Schildt. Professionele muurverf die nu ook voor consumenten beschikbaar is. Absolute kwaliteit en vaak voordeliger dan andere A merken muurverf. De beste muurverf kopen, doet  u bij De Grote Schuur.

Van Schildt muurverf