• Verf mengservice
  • Super groot assortiment
  • A kwaliteit tegen scherpe prijzen
  • Échte winkel in Oldebroek

Schildersadvies Muurverven

Goed Schildersadvies Muurverven

Voor je gaat verven is het natuurlijk van belang dat je precies weet waar je op moet letten. Daarom bieden wij dit Schildersadvies Muurverven. Zo kan je straks als een professional aan de slag met je muren.

Welke kwasten?

Goed schildersadvies muurverven begint bij het juiste materiaal. Daarom zullen wij hier vertellen welk materiaal geschikt is voor welke klus. Gebruik altijd kwasten met een hoge kwaliteit. Ook hier geldt: goed gereedschap is het halve werk. Kwasten met hoge kwaliteit laten over het algemeen minder haren los. Dit zorgt er voor dat het schilderwerk er strakker uit komt te zien. Wil je er zeker van zijn dat de losse haren van jouw kwast zijn? Haal hem dan een paar keer langs een schuurpapiertje. Zo zorg je er voor dat de meeste losse haren voor het schilderen al van de kwast zijn.

Welke rollers?

Het type verfroller is afhankelijk van de soort muurverf en de ondergrond. Grove structuur op de wand vereist bijvoorbeeld een andere roller dan een gladde muur. Let bij het uitzoeken van de rollers dus goed op welke verf je gaat gebruiken.

Over het algemeen zit je voor muurverf goed met een vachtroller. Deze verdeelt de verf goed, wat resulteert in een mooie laag verf. Voor lakverf kan je beter schuimrollertjes gebruiken. Gebruik in geen geval de ouderwetse witte pluisrollers voor jouw muurverf (te weinig dekkracht).

Nooit de randen eerst schilderen?

Zorg ervoor dat je altijd nat in nat schildert aangezien je anders zogenaamde baanvorming krijgt. Begin bij de randen en muren met een kwast. Stap vervolgens over op de verfroller. Zo voorkomt je dat er banen ontstaan in het verfwerk.

Wil je ook meer weten over schilderadvies lakverven?

Eerst voorstrijken?

In geval van sterk zuigende en of poederende ondergronden eerst de muren minimaal 1x behandelen met van schildt primafix voorstrijk en/of muurprimer. Hiermee voorkom je baanvorming en vermindert je het verbruik van de muurverf.

Let op, indien je voorstrijk op gladde muren gebruikt dan dien je druipen te voorkomen aangezien dit sporen in je gladde stuclaag veroorzaakt (aanbrengen met blokkwast).


 

Voor muurverven leveren wij het complete assortiment Van Schildt. Professionele muurverf die nu ook voor consumenten beschikbaar is. Absolute kwaliteit en vaak voordeliger dan andere A merken muurverf. De beste muurverf kopen, doet je bij De Grote Schuur. Ook ben je altijd welkom in onze verfwinkel  voor advies!

Van Schildt muurverf