• Verf mengservice
  • Super groot assortiment
  • A kwaliteit tegen scherpe prijzen
  • Échte winkel in Oldebroek

Steigerhout beitsen

Steigerhoutbeits kopen

In de laatste jaren is het gebruik van steigerhout in meubels sterk toegenomen. Ook de handige Doe-Het-Zelver kan hier gemakkelijk zelf mee uit de voeten. Steigerhout is sterk, degelijk en heeft een robuust uiterlijk, hierdoor is het een aantrekkelijke houtsoort om meubels mee te maken. Het robuuste karakter van steigerhout kan worden versterkt door het steigerhout te beitsen met Wijzonol dekkende houtbeits

Verleng de levensduur van je steigerhoutmeubels met steigerhoutbeits

Steigerhout meubel beitsenSteigerhout is van nature redelijk weersbestendig en is geschikt voor intensief gebruik. Indien je de levensduur van de steigerhoutmeubels wil verlengen kan je deze het beste behandelen met steigerhoutbeits. Door de samenstelling van steigerhoutbeits wordt de dichte structuur van steigerhout diep doordrongen. Na deze bewerking kan je nog jarenlang plezier beleven aan de steigerhoutmeubels.

Steigerhouten schutting beitsen

Steigerhout is niet alleen voor meubels een geschikte houtsoort, maar is ook uitermate geschikt voor schuttingen. Wil je dat jouw schutting nog jarenlang meegaat en bestemd is tegen weer en wind? Dan kan je net als bij steigerhoutmeubels, de schutting beitsen en voorzien van een sterke beschermlaag.

Kan ik mijn steigerhout(meubels) in verschillende kleuren beitsen?

Het beitsen van steigerhout geeft het materiaal een eigen look mee die uzelf samen kunt stellen met één van de vele kleuren waarin steigerhoutbeits verkrijgbaar is. Er zijn verschillende dekkende beitsen verkrijgbaar, maar ook transparante kleuren. Door het doorzichtige karakter van deze steigerhoutbeits komt de structuur van het hout duidelijker naar voren waardoor er een speels en warm effect ontstaat.

Tip: breng meerdere lagen aan. Door de beits op het steigerhout in meerdere  lagen aan te brengen wordt de kleur van de steigerhoutbeits duidelijker zichtbaar totdat het aansluit bij je eigen smaak. Steigerhoutbeits is in onze webshop te bestellen in verschillende kleuren, zoals:

Gebruik bij steigerhout beitsen

Met één liter steigerhoutbeits kan je tussen de 10 en 14 m2 steigerhout beitsen. Voor de meeste steigerhoutsoorten is één laag voldoende, eenvoudig aan te brengen met een platte kwast. Indien je een sterkere kleur wenst kan je meerdere lagen op het steigerhout aanbrengen. Na ongeveer 5 uur is steigerhoutbeits voldoende gedroogd om een extra laag over het steigerhout te beitsen.

Kan steigerhoutbeits alleen gebruikt worden om steigerhout te beitsen?

Steigerhoutbeits kan ook gebruikt worden voor andere houtsoorten in en om je huis. Steigerhout hecht het beste op droog en vetvrij hout en kan op nagenoeg elke houtsoort worden toegepast. Steigerhoutbeits wordt ook wel tuinbeits genoemd. Onder andere Cetabever Buitenbeits is hiervoor uitstekend geschikt.

Steigerhout beits kopen