• Verf mengservice
  • Super groot assortiment
  • A kwaliteit tegen scherpe prijzen
  • Échte winkel in Oldebroek

Schutting beitsen

Verleng de levensduur van uw schutting

Beits voor schttingbeits kopenDoor uw schutting te beitsen met tuinbeits wordt de levensduur van uw schutting met een aantal jaren verlengd. Door de samenstelling van tuinbeits wordt de dichte houtstructuur van de schutting diep doordrongen. Na deze bewerking kan de schutting nog jarenlang mee en is deze beschermd tegen weer en wind. Daarnaast geeft het beitsen van uw schutting de schutting een eigen look mee. Uw schutting opknappen door deze te beitsen is betaalbaar en kunt u prima zelf uitvoeren.

Direct beits online bestellen

Schutting beitsen: stappenplan

Schutting beitsenVoor de klussers hebben wij een stappenplan opgesteld waarin we uitleggen hoe u eenvoudig uw schutting kunt beitsen.

Benodigdheden bij schutting beitsen

  • Wijzonol dekkende houtbeits
  • Afplaktape en/of afdekfolie
  • Thinner of wasbenzine (afhankelijk van de houtsoort)
  • Hogedrukreiniger (alleen bij behandeld en oud hout)
  • Schuurpapier

 

Schutting beitsen stap 1 - Reinigen

Heeft u een oude of behandelde schutting? Reinig deze dan grondig met een hogedrukreiniger en laat de schutting goed drogen (het liefst een paar dagen). Schuur de schutting daarna goed op (zie stap 3).

Schutting beitsen stap 2 -  schuren

Nieuw en onbehandeld hout kunt u direct glad schuren. Heeft u een (nieuwe) geïmpregneerde schutting? Schuur dan de zoutkristallen helemaal weg om het afbladeren van beits in de toekomst te voorkomen. Bij geïmpregneerde schuttingen die al wat ouder zijn, zijn de zoutkristallen in de meeste gevallen al verdwenen. Mocht u twijfelen, schuur de schutting dan voor de zekerheid nog een keer. 

Schutting beitsen stap 3 - afstoffen en ontvetten

Nadat de schutting glad geschuurd is, moet het geheel goed afgestoft worden. Dit kan met een (licht) vochtige doek. Vervolgens moet het hardhout worden ontvet met thinner. Heeft u zachthout? Ontvet het hout dan met wasbenzine.

Schutting beitsen stap 4 - afplakken

Voordat u aan de slag gaat met beitsen, plakt u eerst alles af wat niet gebeitst hoeft te worden. 

Schutting beitsen stap 5 - beitsen

Open de beits en roer deze van te voren goed door. Vervolgens kan de beits worden aangebracht met een brede kwast. De buitenbeits is ongeveer na drie uur stofdroog. Wanneer u meerdere lagen aan wil brengen om een sterkere kleur te krijgen, wacht dan tenminste 24 uur totdat de beits volledig ingetrokken en uitgedroogd is. Voor een optimaal resultaat kunt u het hout, wanneer het helemaal uitgedroogd is, licht opschuren in de nerfrichting. Maak de schutting vervolgens weer stof- en vetvrij (stap 4) alvorens u de nieuwe laag beits aanbrengt.

Let op dat u de tuinbeits niet aanbrengt wanneer het kouder dan 10 graden is. Ga uw schutting ook niet beitsen in de volle zon of bij (kans op) regen. 

Schutting beitsen stap 6 – onderhoud

Als u twee lagen Wijzonol beits aangebracht heeft, hoeft de schutting slechts eens in de 5 jaar bijgewerkt te worden met één laag beits. Controleer het hout wel eens per jaar op beschadigingen en herstel het beitswerk waar nodig, door stap 3 tot en met 5 plaatselijk te herhalen.

Voor het beitsen van uw schutting raden wij de 2,5 liter Wijzonol dekkende houtbeits aan. Deze houtbeits is leverbaar in 14 gangbare kleuren. Ook de Cetabever Meesterbeits kunt u hiervoor uitstekend gebruiken.

 

Meer schildertips

Een verweerde schutting opknappen? Ook dan kunt u met de beitsen van De Grote Schuur snel aan de slag! 

Voor uw vragen kunt u altijd bij ons terecht.