• Verf mengservice
  • Super groot assortiment
  • A kwaliteit tegen scherpe prijzen
  • Échte winkel in Oldebroek

Schildersadvies lakverven

Schildersadvies lakverven

Voordat u gaat lakken is het natuurlijk belangrijk dat u weet wat u doet. Daarom dit schilderadvies lakverven. 

Wanneer schilderen?

De meest ideale temperatuur is 16 graden met een luchtvochtigheid van 60%. Bij een te hoge luchtvochtigheid, als het bijvoorbeeld mistig is of regent, dan kan de lak niet goed dekken of zelfs mat worden. Dan wordt de gewenste glans dus niet behaald.
Wanneer de buitentemperatuur hoger is zal het verwerken van watergedragen verven lastiger gaan aangezien het dan zeer snel droogt.

Winter:

Verf droogt slecht bij te lage temperaturen. hierdoor is het in de winter van belang dat u speciale verf uitzoekt die wel gebruikt kan worden bij lage temperaturen. Zo voorkomt u dat uw lakwerk onverhoopt niet goed lukt.

Zomer:

Schilder nooit in de volle zon of achter de zon aan (oppervlakte te warm, hierdoor ontstaan blaren of blaasjes).
bij binnenschilderwerk met waterbasis verf opletten dat de temperatuur binnen niet te hoog is aangezien de verf dan niet zonder streepeffect aan te brengen is (advies:schilder vroeg in de ochtend) indien de temperatuur te hoog is dan droogt de verf te snel.

Voor- en najaar:

Let op dat u niet te laat stopt met schilderen aangezien avondvocht dan in uw net opdrogende verf slaat en een doffe laag veroorzaakt.

We geven ook schilderadvies muurverven

Welke kwasten?

Gebruik altijd kwasten met een hoge kwaliteit haar, er zijn specifieke kwasten voor terpentine of watergedragen verf. ook hier geldt: goed gereedschap is het halve werk

Welke rollers?

Afhankelijk van de soort verf die u gebruikt de roller hierop aanpassen gebruik in geen geval de ouderwetse witte schuimrollers voor uw aflak (te grof en daardoor sinaasappeleffect)


Voor lakverven leveren wij het complete assortiment Van Schildt. Professionele verf die nu ook voor consumenten beschikbaar is. Absolute kwaliteit en vaak voordeliger dan andere A merken.


Van Schildt verf