• Verf mengservice
  • Super groot assortiment
  • A kwaliteit tegen scherpe prijzen
  • Échte winkel in Oldebroek

Witte beits kopen?

Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag om vezels van het hout te beschermen tegen weer en wind. Naast deze bescherming, geeft beits het oppervlakte ook een mooi uiterlijk. Wanneer je bijvoorbeeld de nerven in het hout niet zo mooi vindt, kun je de nerven wegwerken met dekkende witte beits. Beits is in verschillende varianten en kleuren te verkrijgen, witte beits is overigens één van de meest gebruikte kleuren. Beits assortiment

Witte beits voor buiten

Beits is zowel binnen als buiten te gebruiken. Beits wordt op hout aangebracht om bescherming te bieden tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw, zon etc. Omdat er in Nederland helaas veel regen valt is vocht één van de belangrijkste beweegreden om je hout te beitsen. Te vochtig hout leidt tot schimmelvorming en rotting. Daarnaast kan hout van dennen of sparren door wind en hitte zo droog worden dat er letterlijk geen spijker meer in wil.
Wij leveren verschillende soorten beits, zoals dekkende buitenbeits. Met het aanbrengen van bijvoorbeeld Wijzonol dekkende beitsverf wit wordt het hout tegen hitte, onweer, storm, regen en sneeuwval beschermd.

Waar kun je witte beits nog meer voor gebruiken?

Sikkens witte beitsNiet alleen ter bescherming, maar ook omdat het hout net even wat mooier maakt. Dit is natuurlijk wel smaakafhankelijk, hierdoor is beits in meerdere kleuren en kleurtypen te verkrijgen, zoals de roomwit dekkende beitsverf van Wijzonol. Wil je dat de nerven van het hout zichbaar blijven? Gebruik dan de transparante beits, bijvoorbeeld de 006 licht eiken van Sikkens. 

Beitsen of lakken?  

Wellicht vraag je je af waarom hout gebeitst moet worden, terwijl je het net zo gemakkelijk kunt lakken. Hout wordt gelakt ter verduurzaming van het hout en is niet hetzelfde als beitsen. Ook het aanbrengen van lak verschilt met het aanbrengen van beits. Bij lakken wordt er eerst één of meerdere lagen grondverf aangebracht, waar vervolgen een laklaag overheen komt. Lak biedt in vergelijking met het bietsen meerdere mogelijkheden tot het aanbrengen van een dekkende en hoogglanzende kleur. Het beitsen van hout daarentegen geeft je de mogelijkheid te varieren in kleur en tegelijkertijd de houtstructuur zichtbaar te houden (bij gebruik van de transparante beits). Dit geldt overigens niet alleen voor houten muren of schuttingen, maar ook voor bijvoorbeeld terrassen en meubels. Daarnaast is het aanbrengen van 1 of 2 lagen beits in veel gevallen al voldoende. Lees meer schildertips over beitsen, zoals schutting beitsen of steigerhout beitsen.