• Verf mengservice
  • Super groot assortiment
  • A kwaliteit tegen scherpe prijzen
  • Échte winkel in Oldebroek

Hittebestendige verf

Hittebestendige verf spuitbusHittebestendige verf is, zoals de naam al weggeeft, verf die bestand is tegen enorm hoge temperaturen, zonder dat de verf begint af te brokkelen of weer vloeibaar wordt. De hittebestendige verf kan temperaturen verdragen tot wel 650°C, uiteraard is dit afhankelijk van het merk en de soort verf. Wij leveren hittebestendige verf van het merk Aircrafts die temperaturen tot wel 650 graden kan verdragen! Hittebestendige verf is te verkrijgen in spuitbussen. Hittebestendige verf wordt steeds vaker gebruikt in spuitbusvorm, hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn van het verven met spuitbussen. Bekijk in onze webshop welke typen hittebestendige verf wij kunnen leveren. Bij ons kan je daarnaast zeer goed terecht voor goedkope Sikkens verf en goedkope Flexa verf.

Bezoek de webshop

 

Waar kun je hittebestendige verf voor gebruiken?

Hittebestendige verf kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan ovens, buitenkachels, verwarmingstoestellen, verwarmingsbuizen, uitlaten, spruitstukken en andere verwarmde onderdelen die aan extreme hitte worden bloot gesteld. Je kunt de hittebestendige verf zelfs voor delen van je motor of auto gebruiken.

Verven met hittebestendige verf?

Stap 1. Voorbehandeling

Wat ga je verven? Voordat je met hittebestendige verf gaat verven, is het belangrijk dat het oppervlakte goed schoon te maken. Zorg ervoor dat het oppervlakte vet- en roestvrij is. Om te voorkomen dat vuil of natuurlijke oliën van je handen zich op het oppervlakte verspreidt, kun je het beste handschoenen dragen. Het ideale oppervlakte is geschuurd of zelfs gezandstraald en vervolgens helemaal stofvrij gemaakt met behulp van een stofzuiger of een compressor. Je kunt er nog voor kiezen om het te behandelen object schoon te maken met aceton of een ander soortgelijk schoonmaak middel.

Stap 2. Het verven

Hittebestendige verf spuitenNadat het oppvervlakte vet- en stofvrij is kunnen we met het verven beginnen! Voordat je de uiteindelijke kleur aanbrengt, kun je het beste, zoals bij elke verfklus, een laagje primer aanbrengen. Door het aanbregen van primer zal de verf beter aan de ondergrond hechten. Indien je de spray gebruikt is het belangrijk om altijd een beschermingsbril en mondkapje te dragen zodat je geen schadelijke stoffen binnen kunt krijgen. Wil je voor het beste resultaat gaan? Gebruik dan een natuurlijke borstel of sponsborstels. Wrijf de verf vervolgens goed open met je penseel zodat de verf niet meer naar beneden kan afzakken en in druppeltjes overgaat! Indien je dit niet goed wegwerkt zullen er blaasjes ontstaan in de verf. Laat de eerste laag minimaal 8 uur drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. Nadat de tweede laag is aangebracht dien je ook minimaal acht uur te wachten voordat het oppervlakte verhit kan worden.

Goed om te weten

Met één liter hittebestendige verf kun je een oppervlakte van gemiddeld 6,50m² verven.

Verschil tussen hittebestendige verf in emmer en in spuitbus  

Hittebestendige verf is te krijgen in emmers, maar de spray variant blijft het meest gebruikt, doordat de spray variant makkelijk en snel te gebruiken is.  De laagjes verf die uit de spray worden gespoten zijn goed verdeeld en beslaan een groot oppervlakte. Een nadeel van hittebestendige verf uit een emmer is dat de verf in de loop der tijd verhard. Bij de spray variant heb je dit probleem niet.

Meer schildertips